ZAJIC Sojin napitak Plus+ 2017-07-28T13:17:59+00:00

Zajic napitak od soje
PLUS +

Prosečne nutritivne vrednosti proizvoda u 100g u 25 g
Energetska vrednost 2057 kJ/492kcal 411 kJ/123 kcal
Masti 26 g 6,5 g
     Od toga zasićene masne kiseline 6,2 g 1,6 g
Ugljeni hidrati 61 g 15 g
     Od toga šećeri 9 g 2,3 g
Proteini 3,2 g 0,8 g
So 0,55 g 0,14 g

BILJNI NAPICI U PRAHU ZAJÍC
Raznolika i uravnotežena ishrana jedan je od najvažnijih činjenica koje utiču na ukupno blagostanje organizma. Uključivanje ZAJÍC napitka u prahu u ishranu donosi mnogobrojne prednosti. Biljni napitak u prahu ZAJÍC je zdrav i lako svarljiv proizvod visoke nutritivne vrednosti. Proizvedeno od genetski nemodifikovanog zrna i predstavlja izvor proteina, vitamina, minerala i ugljenih hidrata koji sporo sagorevaju. Ne sadrže holesterol, laktozu i gluten. Obično se koriste tamo gde se koristi i obično kravlje mleko. Ne preporučuju se kao zamena za kravlje mleko za decu ispod 3 godine.

Sojin napitak ZAJÍC PLUS obogaćen vitaminima (C- deluje antioksidativno na organizam, E- neophodan je za pravilno formiranje vezivnog tkiva, B6- neophodan za pravilno funkcionisanje metabolizma kao i za stvaranje krvnih ćelija, B1- važan za zdravlje nervnih ćelija i za stvaranje DNK i RNK, genetskog materijala organizma, B2 – neophodan za oslobađanje energije u svakoj ćeliji organizma, za održavanje funkcije sluznica, za rast svih ćelija, B12- vitamin značajan za rast, energiju i nervne ćelije, B5 – neophodan je za razvoj centralnog nervnog sistema, B9 – ili folna kiselina, važan je za sintezu DNK, Niacin – za zdrave krvne sudove, nerve i kožu i Biotin – obezbeđuje pravilan rast), kalcijumom i lecitinom, te je iz tog razloga pogodan kao dopuna vitamina u organizmu. Izuzetno je prijatnog ukusa.

Koje su prednosti konzumiranja sojinog mleka U PRAHU u odnosu na kravlje mleko?
– sojino mleko sadrži samo biljne proteine; biljni proteini doprinose manjem gubitku kalcijuma,
– sojino mleko ne sadrži laktozu; oko 75% svetske populacije je netolerantno na laktozu,
– samo 0,5% dece je alergično na sojino mleko, a 2,5 % je alergično na kravlje mleko,
– sojino mleko smanjuje holesterol,
– sojino mleko ne sadrži hormone dok kravlje mleko može sadržati prirodne ali i sintetičke hormone koji mogu uticati na ispravno funkcionisanje organizma,
– sojino mleko je bogato izoflavonima; samo jedna šoljica sojinog mleka sadrži oko 20 mg izoflavona. Izoflavoni su fitonutrienti koji se u telu pretvaraju u biljne estrogene, sastojke koji pomažu u sprečavanju širenja raka, snižavaju ukupan nivo holesterola i triglicerida u krvi, tako štite od srčanih bolesti.

Sojino mleko u prahu ZAJIC, obiluje prirodnim biljnim estrogenima koji su značajni za regulisanje hormonalnog statusa, posebno kod žena.

Sojini proteini su vrlo poželjan dodatak ishrani, jer imaju blagotvoran uticaj na ljudski organizam. Sojini proteini mogu biti odlična zamena za proteine koji se nalaze u mesu. Prednost soje u odnosu na meso ogleda se u tome što njeni proteini nisu povezani sa masnoćama. Zatim, sojini proteini ne samo da su biljnog porekla, već se svrstavaju u kvalitetne proteine jer sadrže gotovo sve aminokiseline kojih ima u mesu. Korisni su za razvijanje i održavanje zdrave i čvrste mišićne mase.
Uloga zaštitnih hranljivih sastojaka (minerala i vitamina), koji se nalaze u proizvodima od soje, takođe je veoma značajna za organizam. Među vitaminima posebno su zastupljeni vitamini B i E grupe, a od minerala tu su kalcijum, fosfor, magnezijum i gvožđe.

Priprema ZAJÍC napitaka u prahu je brza i jednostavna. Pomešajte 25 g, 2 velike kašike ili 6 malih kašičica napitka sa 250 ml vruće vode.