Palenta
Instant kukuruzna

Dijetetski proizvod –
Hrana za osobe intolerantne na gluten.

Prosečne nutritivne vrednosti proizvoda u 100g
Energetska vrednost 1524 kJ/360 kcal
Masti 4 g
     Od toga zasićene masne kiseline 0,6 g
Ugljeni hidrati 68 g
     Od toga šećeri  <1,2 g
Belančevine 7,5 g
KUPI OVAJ PROIZVOD

GOLD PANNON GRAIN INSTANT KUKURUZNA PALENTA
Palenta se dobija od kukuruza. To je u stvari kukuruzni griz i razlikuje se od kukuruznog brašna. Instant znači da je prethodno hidrotermički obrađeno, što skraćuje vreme kuvanja. Najvažnija stvar je činjenica da palenta ne sadrži gluten i može je konzumirati svako bez obzira na starost.

Gold Panon Grain instant kukuruzna palenta pravi se od kukuruza polutvrdunca koji ima 25% više proteina i 20% više beta karotena. Dobijena palenta je tradicionalnog ukusa, zlatno žute boje i odlična je za pripremu jela. Prilikom pripreme odnos palente i vode treba da bude 1:3. Sjajan je međuobrok ili obrok kada nemate vremena za kuvanje, s obzirom da se priprema 2 minute. Obogatite li je umakom po želji s dimljenim tofuom ili seitanom, uz neke od ukusnih salata, uživaćete.

KAKO SE PRIPREMA PALENTA?
Prvo se u šerpi odmeri količina vode, u odnosu na to koliko nam je porcija potrebno. Kada voda proključa, smanjite temperaturu i posolite. Zatim polako dodajte sadržaj kesice uz mešanje. Dok sipate palentu malo po malo, sve vreme je potrebno mešati. Ako se sipa odjednom veća količina, onda se stvaraju grudve. Na kraju se može dodati kašika maslaca ili ulja.