Gold Panon Grain kukuruzno brašno daje ovim keksićima mnogo fin ukus. Svi koji su ih probali stvarno su bili oduševljeni. Inače, nisu mnogo slatki.

Potrebni sastojci:

 

  • 2 šolje belog, oštrog brašna
  • 1 šolja Gold Panon Grain kukuruznog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • Na vrh noža soli
  • 125 g omekšalog margarina (na sobnoj temperaturi)
  • 2/3 šolje Demerara šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 velika jajeta
  • Rendana kora od dve pomorandže
  • 100 g suvih brusnica

 

Priprema: u jednoj većoj činiji pomešati prva četiri sastojka. U manjoj činijici utrljati šećer sa korom od pomoranže da bude vlažan i mirisan. U drugoj činiji mikserom umutiti omekšali margarin da posvetli. Postepeno, uz miksanje, dodavati šećer. Zatim dodati ekstrakt vanile i jedno po jedno jaje. Sve dobro izmešati.

U pripremljenu masu postepeno dodavati smesu suvih sastojaka. Mi smo mešali mikserom, nastavcima za testo. Na kraju u testo umešati brusnice. Preneti masu na komad papira za pečenje, oblikovati valjak, dobro uviti i ostaviti u frižider da stoji minimum 2h. Nakon stajanja zagrejati rernu na oko 170 C. U pleh staviti papir za pečenje. Seći valjak od testa (oštrim nožem) na krugove debljine oko 1 cm.  Po potrebi malo im popraviti izgled i slagati u pleh. Peći 10-15min.ne trebaju mnogo porumeneti.

Kada se izvade iz rerne ostaviti da se hlade u plehu. Čuvati u limenoj kutiji da ostanu hrskavi.

Koristili smo šolju od 200ml.