Instant integralni kukuruzni kačamak 2017-06-23T11:06:47+00:00

Kačamak
– Instant integralni kukuruzni

Dijetetski proizvod –
Hrana za osobe intolerantne na gluten.

Prosečne nutritivne vrednosti proizvoda u 100g
Energetska vrednost 1502 kJ/355 kcal
Masti 3,24 g
     Od toga zasićene masne kiseline 0,42 g
Ugljeni hidrati 69,01 g
     Od toga šećeri 1,55 g
Proteini 8 g
Soli 0,04 g

GOLD PANNON GRAIN INSTANT INTEGRALNI KUKURUZNI KAČAMAK
Kukuruzni griz je napravljen od celog zrna visokokvalitetnog kukuruza polutvrdunca. Kukuruz polutvrdunac ima 25% više proteina, 20% više beta – karotena i veći udeo vlakana u odnosu na običan kukuruz – zuban.
Kukuruzni griz sadrži dugu listu hranjivih sastojaka. Izvor nijacina, tijamina, riboflavina, pantotenske kiseline, folata i vitamina B6, E i K. Sadrži 18 aminokiselina i vrednih minerala, kao što su magnezijum, fosfor, kalijum, cink, bakar, mangan i selen.
Dobija se mlevenjem pripremljenog i očišćenog kukuruza. Koristi se za pripremu domaćih knedli, kačamaka, kaša, keksa i mešanjem sa pšeničnim brašnom za izradu raznih poslastica. Bogat je lako svarljivim ugljenim hidratima.

KAKO SE PRIPREMA KAČAMAK?
U ključalu, posoljenu vodu dodati malo masnoće, pa zatim postepeno dodavati kačamak. Odnos kačamaka i vode treba da bude 1:4. Kuvati uz lagano mešanje 3 minuta.