Brašno kukuruzno

Dijetetski proizvod –
Hrana za osobe intolerantne na gluten.

Prosečne nutritivne vrednosti proizvoda u 100 g
Energetska vrednost 1648 kJ/390 kcal
Masti 5 g
     Od toga zasićene masne kiseline 0,8 g
Ugljeni hidrati 73,2 g
     Od toga šećeri 1,2 g
Belančevine 8,2 g
So 0,18 g
KUPI OVAJ PROIZVOD

GOLD PANON GRAIN BRAŠNO KUKURUZNO
Kukuruzno brašno spada u “dobre” ugljene hidrate. Ovo brašno od odklicalog zrna sadrži kompleksne ugljene hidrate, vlakna i druge hranljive materije koji deluju preventivno na pojavu dijabetesa, srčanih oboljenja i nekih vrsta kancera. Samo 100 grama kukuruznog brašna sadrži više od 7 grama vlakana i manje od 1,2 grama šećera. Zbog toga je kukuruzno brašno odličan izbor ukoliko želite da održite dobro zdravlje.
S obzirom da ne sadrži gluten, kukuruzno brašno je odlična namirnica za osobe koje su netolerantne na gluten. Ovo brašno se može koristiti umesto pšeničnog u pripremi brojnih peciva.

VITAMINI I MINERALI
Kukuruzno brašno od celog zrna je odličan izvor mnogih minerala i vitamina koji su našem organizmu potrebni kako bi normalno funkcionisao. U 100 grama kukuruznog brašna se nalazi 18 esencijalnih amino kiselina, 127 miligrama magnezijuma, 241 miligram fosfora i 287 miligrama kalijuma. Pored toga, kukuruzno brašno je bogato niacinom, holinom, folnom kiselinom i vitaminima B6, B1, A, E i K.
Od ovog brašna mogu se napraviti brojni specijaliteti koji plene ukusom i zdravi su: kukuruzni hleb, proja, projara, kačamak, mafini.